Ulei de ricin. Proprietățile miraculoase ale uleiului de ricin

Uleiul de ricin este un produs natural cunoscut pentru efectele miraculoase în îngrijirea părului și a pielii, folosit în hidratare și catifelare. Pe lângă aceste efecte are și alte proprietăți mai puțin cunoscute. În acest articol vom afla de unde provine uleiul de ricin, cum să-l folosim și mai ales unde îl găsim. Ulei de ricin, beneficii?

Ulei de ricin, proprietățile miraculoase ale uleiului de ricin, beneficiile uleiului de ricin
https://bestroinfo.ro

Proveniența

Uleiul de ricin provine din planta Ricinus Communis. Semințele acestei plante sunt foarte periculoase, fiind toxice dar uleiul obținut are numeroase beneficii și este foarte utilizat în îngrijirea frumuseții. Culoarea uleiului este galben paie și are o consistență destul de groasă.

Beneficii neștiute

1.  Remediu natural împotriva petelor pielii.

Uleiul de ricin este un remediu natural pentru tratarea petelor apărute în urma îmbătrânirii și a petelor întunecate de pe față. Dacă vă confruntați cu pete inestetice, puneți o cantitate mică de ulei de ricin peste pata respectivă lăsând să acționeze. Pentru mai bune rezultate folosiți acest remediu natural înainte de culcare. Dimineața nu uitați să clătiți zona respectivă.

2. Uleiul de ricin întărește și previne căderea părului.

Nu este folosit doar pentru a rezolva problema firelor despicate sau a ajuta să crească părul mai ușor. Acest ulei are capacitatea de a întări părul, îl face mai gros și mai ales problema căderii părului va dispărea. Dacă părul este fragil, se rupe ușor sau este uscat ideal ar fi să utilizați uleiul de ricin înainte de șampon pentru a obține rezultatele dorite și utilizarea acestuia într-un mod constant.

Ulei de ricin, proprietățile miraculoase ale uleiului de ricin, beneficiile uleiului de ricin
https://bestroinfo.ro

3. Păr gras, unghii, sprâncene.

Uleiul de ricin echilibrează excesul de sebum al scalpului și a pielii. Întărește unghiile și sprâncenele.  Utilizat în mod constant și lăsat să acționeze vă veți bucura de rezultatele apărute.

4. Un antibacterian natural.

Folosit în cantități mici poate trata mâncărimea, roșeața, acneea, dermatita datorită capacității de reglare a excesului de sebum. Tratează chiar și ciuperca unghiei și ciuperca  pielii. Înmoaie bătăturile, fiind un antibacterian natural.

5. Previne apariția cearcănelor, a pungilor de sub ochi.

6. Totodată poate fi folosit pentru tratarea durerilor de spate sau a durerilor menstruale.

Faceți comprese folosind ulei cald de ricin, iar durerile se vor diminua.

Uleiul de ricin se găsește în orice farmacie. Ideal ar fi să alegeți uleiul care este 100% natural, nerafinat, 100% organic obținut prin presare la rece.

Distribuie acest articol!!!
în concluzie, folosit în cantități mici și într-un mod constant, uleiul de ricin este un adevărat aliat în tratarea diverselor probleme.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *