TikTok un pericol pentru copii?

Întâmplarea nefericită petrecută în Italia, a tras un semnal de alarmă despre cât de periculoasă poate fi utilizarea rețelelor sociale. În absența supravegherii copilului de către părinte, el este expus la pericolele care circulă online. Riscurile nu există doar în exteriorul casei, ci se pot afla într-o aplicație cu imagini frumos colorate. TikTok un pericol pentru copii?

Părinții au obiceiul de a-și lăsa fiul\fiica pe telefon din diverse motive fie pentru a-și termina treaba, pentru a avea un moment de liniște sau pentru că așa e noua modă în lume. Aleg această variantă deoarece sunt siguri că explorând pe internet nu ar putea păți nimic rău, nu pot să cadă, să facă un accident. În realitate, rămași cu telefonul în mână și necontrolați de părinți, copii rămân singuri pe rețelele de socializare.

TikTok un pericol pentru copii. TikTok-ul influențează copii?
https://bestroinfo.ro

TikTok un pericol pentru copii?

De ani de zile este dezbătut impactul pozitiv sau negativ al utilizării rețelelor sociale, inclusiv TikTok, asupra copiilor. Să-i îndepărtăm complet de această lume este aproape imposibil, mai ales în situația actuală. Văzându-l pe tata, pe mama cu telefonul în mână copilul imită, observă, vrea și el. Asta este societatea în care s-au născut, în care tehnologia avansează alert și nu putem decât să-i învățăm să facă distincția între rău și bine. Aflat la vârsta imaturității nu au capacitatea de a evalua consecințele percepând provocările ca un joc inofensiv.

La fel cum sunt relatate poveștile despre bine și rău, așa trebuie să comunicăm cu ei și să fim siguri că au înțeles mesajul cu privire la utilizarea calculatorului, a internetului. Să fie conștienți că anumite provocări impun riscuri medicale precum administrarea de săpunuri, medicamente, substanțe utilizate în bucătărie, sare , scorțișoară, piper. Că anumite gesturi ca selfie-uri extreme, sufocare auto-indusă, culcarea pe șine pot pune viața în pericol.

Controlați mereu conturile de socializare ale copiilor pentru a găsi imediat videoclipurile și mesajele periculoase. Fiți interesat de preocupările acestora pentru a afla de ceea ce sunt atrași și cum puteți să-i îndrumați. Stabiliți un timp de utilizare a telefonului.

TikTok un pericol pentru copii. TikTok-ul influențează copii?
https://bestroinfo.ro

TikTok-ul influențează copii?

Social media influențează gândirea copiilor, aprecierile, alegerile, gusturile lor. O minte în formare este atrasă de senzații extreme, încât se confruntă cu limita dintre bine și rău, adevărata graniță între viață și moarte, care nu este percepută în mod realist.

Distribuie acest articol!!!
Este timpul să ne deconectăm de lumea virtuală, să încetăm să ne grăbim, să ne găsim copii înainte să fie complet rătăciți în acest haos. Să împiedicăm accesul timpuriu la aceste resurse pe care nu știu să le controleze și riscă să fie controlați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *