Ziua dedicată îmbrățișărilor. Beneficiile unei îmbrățișări

Pe 21 ianuarie este ziua dedicată îmbrățișărilor, un prilej deosebit de a ne arăta dragostea față de ceilalți și de a ne îmbrățișa  mai mult. Ziua de 21 ianuarie a fost desemnată o zi a îmbrățișărilor, în 1986, în Statele Unite de însuși Kevin Zaborney. Obiceiul a fost preluat rapid și de celelalte state deoarece tuturor ne place să îmbrățișăm sau să primim îmbrățișări. Acest gest simplu, dar profund produce  eliberarea de oxcitocina, hormonul iubirii care reduce nivelul de cortizol și elimină stresul. Așa este! O simplă îmbrățișare are efecte atât asupra corpului cât și a minții și a sistemului nervos.

Ziua dedicată îmbrățișărilor. Beneficiile unei îmbrățișări
https://bestroinfo.ro

Este un gest prin care se schimbă dragoste, afecțiune în întreaga lume, dar pe lângă aceasta îmbrățișările au și numeroase beneficii. Este benefic să ne îmbrățișăm, nu doar astăzi, ci în fiecare zi. Potrivit specialiștilor pentru a ne bucura de toate beneficiile pe care le întrunește, durata minimă a acestui gest trebuie să fie de 20 de secunde.

Așadar, să aflăm beneficiile pe care le are acest gest simplu care nu costă nimic. Cu siguranță ne va determina să ne îmbrățișăm mai des.

1. Împotriva depresiei.

Îmbrățișarea este un adevărat antidot împotriva depresiei considerată chiar o terapie gratuită. Oamenii care primesc des gesturi  de afecțiune din partea celor dragi prezintă un risc mai scăzut de a suferi de depresie decât cei care sunt lipsiți de atingeri, mângâieri. Se datorează faptului că face bine să ai pe cineva alături care să te ia în brațe când ți-e greu.

2. Folosită în calmarea unei persoane aflată în panică sau stresată.

Când sunteți prin preajma unei persoane aflată  în panică și nu se poate controla , dați-i o îmbrățișare. Prin acest gest va găsi calmul și liniștea de care are nevoie. Îmbrățișarea calmează stresul datorită eliberării hormonului oxcitocina, o substanță cunoscută care redă buna dispoziție. Același sfat și atunci când toate merg înspre rău, într-o îmbrățișare veți găsi forța necesară de a depăși greutățile vieții.

3. Dezvoltă creierul copilului

Ziua dedicată îmbrățișărilor. Beneficiile unei îmbrățișări
https://bestroinfo.ro

Știați că îmbrățișându-vă copilul în fiecare zi îl ajutați să crească mai bine și să-și dezvolte creierul? Îmbrățișarea este primul gest de afecțiune între mamă și copil și poate calma bebelușul când plânge, liniștindu-l. Copiii au nevoie de îmbrățișări pentru a se simți iubiți, protejați. S-a demonstrat că îmbunătățește limbajul copilului, abilitățile intelectuale precum și IQ-ul.

4. Te întinerește

Făcând in acest gest o obișnuință întinerim deoarece îmbrățișarea are efecte asupra oxigenării sângelui. Când îmbrățișăm pe cineva ne încărcăm cu energie datorită producerii de hemoglobină, care transportă oxigenul în țesuturi.

5. Un pas spre împăcare

Când oamenii se împacă în urma unor divergențe își dau o îmbrățișare. Această formă de limbaj non-verbal ne permite să ne consolidăm legăturile.

Îmbrățișarea este un adevărat remediu a bunăstării și al sănătății. Fie că vorbim de o îmbrățișare între prieteni, între parteneri sau rude acest gest simplu ne umple de energie și ne redă buna dispoziție. Oamenii au nevoie de afecțiune nu doar azi în ziua dedicată îmbrățișărilor, ci in fiecare zi.

Distribuie acest articol!!!
Ne îmbrățișăm când suntem fericiți, când suntem triști, când ne luăm la revedere, ne îmbrățișăm fiindcă ne naștem cu nevoia de a îmbrățișa și de a fi îmbrățișați. Voi cât de des vă îmbrățișați? Pe cine ai îmbrățișat ultima oară?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *