Ce se întâmplă dacă mănânci un măr pe zi

„ Un măr pe zi ține doctorul departe” este o zicală răspândită la noi în țară , dar cât este de adevărată? Mărul este un fruct foarte consumat de noi toți, îl găsim tot timpul anului în piețe și pe rafturile magazinelor. Dulce, aromat și sănătos este important să-l includem în dieta noastră zilnică. Grozav ar fi să le consumăm pe cele ecologice, netratate pentru a putea mânca și coaja și a ne bucura pe deplin de toate beneficiile pe care le conține. Ce se întâmplă dacă mănânci un măr pe zi și cum îl ții pe doctor departe? Iată avantajele pe care mărul le oferă:

Un măr pe zi. Ce se întâmplă dacă mănânci un măr pe zi
https://bestroinfo.ro

1. Întăresc sistemul imunitar

Când ne gândim la fructe ce conțin Vitamina C prima dată ne vin în minte portocalele. Este bine de știut că și merele conțin acest micronutrient. Un măr pe zi include 14%din necesarul zilnic de Vitamina C, necesar care asigură buna funcționare a sistemului imunitar. Un măr pe zi ne ferește de infecții.

2. Previne riscul de deces

S-a dovedit faptul că oamenii care consumă zilnic mere sunt protejați de pericolul de a muri din diferite afecțiuni. În special, introducerea acestui fruct în dieta noastră zilnică ține departe riscul de deces provocat de bolile inimii și cancer.

3. Vei avea un intestin sănătos

Merele sunt bogate în fibre. Aceste substanțe facilitează digestia, previne constipația și determină producerea de bacterii bune. Un măr conține 20% din necesarul recomandat de fibre zilnic.

4. Scade colesterolul

Consumul unui măr pe zi este secretul scăderii colesterolului. Cercetătorii au descoperit că mâncând mere zilnic vom avea vase de sânge mai sănătoase.

5. Ține diabetul departe

Datorită conținutului ridicat de fibre și antioxidanți, acest fruct poate controla valorile glicemiei. Dacă obișnuiești să mănânci un măr pe zi ai șanse reduse de a dezvolta diabet de tip 2.

6. Te ajută să atingi greutatea ideală

Este un aliment perfect dacă vrei să te menții în formă, deoarece conține foarte puține calorii și zaharuri.

Merele sunt bogate în săruri minerale, vitamine din grupa B, având beneficii asupra mucoaselor intestinale și gură, previne subțierea părului, întărește unghiile, combate oboseala și lipsa poftei de mâncare.

Un măr pe zi. Ce se întâmplă dacă mănânci un măr pe zi
https://bestroinfo.ro
Distribuie acest articol!!!
Cel mai bun mod de a savura fructele este să le consumați crude, păstrându-și astfel proprietățile, de preferat cu coajă, la sfârșitul mesei sau ca o gustare. Merele pot fi transformate și în gem, compot, gătite la cuptor sau fierte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *