Sucuri de fructe pentru copii

Nu avem întotdeauna timpul necesar să pregătim acasă sucuri de fructe pentru copii și astfel apelăm la sucurile din comerț. Industria alimentară ne oferă o gamă largă din care putem alege, de aceea trebuie să fim atenți și să citim cu atenție prospectul. Din lipsă de timp alegem produsul după preț, ambalaj citind foarte rar eticheta. Sucurile sunt foarte îndrăgite de copii. Trebuie să știm ce conțin și cum să le alegem pe cele mai naturale. Sunt supuse procesului de pasteurizare. Proces care le asigură siguranța pe de o parte, dar pe de altă parte își pierd din vitamine și săruri minerale.

Pentru a face cea mai bună alegere, să avem în vedere anumite  ingrediente care se află în lista prospectului sau în tabelul nutrițional. Ingredientele care se află primele pe listă sunt folosite într-o cantitate mare. De asemenea, substanțe precum aditivi, coloranți nu ar trebui să se regăsească într-o sticlă de suc natural.

Sucuri de fructe pentru copii. Ce conțin și cum să le alegem
https://bestroinfo.ro

Top 3 ingrediente de care să ținem cont când cumpărăm sucuri de fructe pentru copii.

1. Procentul fructelor din sucurile din comerț

Sucurile compuse din fructe 100% sau un procent intre 70-80%( deși în majoritatea cazurilor procentul fructelor este mai redus) reprezintă o alegere bună când nu avem posibilitatea de a prepara unul făcut în casă. Sucul  trebuie să fie o băutură ocazională și nu o băutură zilnică.

2. Procentul zahărului din suc

Procentul zahărului este un factor important în alegerea sucului și ne împiedică să cumpărăm o băutură compusă din mult zahăr, apă  și fructe în cantitate redusă.

Pe lângă zahărul natural al fructelor, producătorii adaugă  o cantitate semnificativă de zahăr pentru a face băutura mai dulce, mai aromată. Citiți tabelul nutrițional unde scrie cantitatea de zahăr folosit. Recomandat ar fi să nu alegeți băuturile ce conțin zahăr, sirop de glucoză, fructoză sau alți îndulcitori.

3. Prezența pesticidelor

La fel ca fructele din comerț și sucurile pot conține urme de pesticide, periculoase pentru sănătate. Ideal ar fi să cumpărați sucuri produse din fructe naturale organice. Eticheta care conține cele mai puține ingrediente trebuie să fie și opțiunea aleasă.

Pentru a ne bucura de vitaminele acestei băuturi, sucurile preparate în casă cu fructe proaspete, de sezon, organice rămân alegerea sigură. Prepararea sucului de fructe este foarte simplă, ușoară. Aveți nevoie de un blender sau un storcător și fructe la alegere. Puteți să-l pregătiți împreună cu cei mici. În acest mod realizați sucuri savuroase testând combinarea a mai multor fructe.

Sucuri de fructe pentru copii. Ce conțin și cum să le alegem
https://bestroinfo.ro
Distribuie acest articol!!!
Optarea pentru sucul făcut în casă este alegerea ideală pentru a le oferi copiilor un suc proaspăt, aromat, plin de vitamine și lipsit de zahăr.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *