Legătura dintre organe și emoții

În medicina antică greacă și medicina tradițională chineză s-au format percepții strânse cu privire la faptul că organele corpului uman sunt în strânsă legătură cu emoțiile, influențându-le în mod direct. Conform medicinei grecești și chineze bunăstarea organelor depinde de emoții, de sentimente. Totodată, sunt convinși că emoțiile, starea noastră de spirit ar putea ameliora, în cazul apariției unor tulburări, gravitatea acestora. Fiecărui organ au asociat anumite stări, emoții și au explicat și de ce. Legătura dintre organe și emoții conform medicinei grecești antice grecești  și chineze.

Legătura dintre organe și emoții conform medicinei grecești și chineze, legătura dintre organe și emoții
https://bestroinfo.ro

1. Legătura dintre organe și emoții conform medicinei grecești.

1.1 Inima

Cum bine știm inima este cel mai vulnerabil organ. Se întâmplă ca atunci când trecem prin emoții puternice să se resimtă dureri în regiunea inimii. În medicina grecească antică se spune dacă suntem onești, buni, altruiști, curajoși vom avea o inimă puternică. În schimb, sentimente precum remușcare, vinovăție, tristețe, slăbesc inima. În medicina grecească se credea că se poate muri de inimă frântă. Așadar, aveți grijă cu suferințele provocate de dragoste și câtă ”inimă” puneți în relație.

1. 2  Plămânii

S-a descoperit că și plămânii, la fel ca inima sunt foarte sensibili la emoții puternice. Sentimente precum mândria, satisfacția personală, fericirea ajută la deschiderea pieptului permițând extinderea plămânilor și funcționarea lor la maximum. Emoțiile precum durerea, dezamăgirea, tristețea pot cauza probleme de respirație.

1. 3 Rinichi

Emoțiile periculoase pentru rinichi sunt frica și șocul. Medicina antică grecească este de părere că frica poate duce la pierderea controlului a funcțiilor renale. Siguranța și sentimentul de putere asigură funcționarea echilibrată a rinichilor.

1.4 Gât

Gâtul este denumit ”centrul comunicării” corpului nostru. Dacă avem secrete care ne frământă pot cauza probleme în zona gâtului. Totodată și sentimentele de tensiune și anxietate duc la senzația de nod în gât și dificultăți la înghițire.

1.5 Intestin

Buna funcționare a intestinului este perturbată de tulburările digestive provocate de emoții de nervozitate, anxietate, stres, îngrijorare.

1.6  Stomac

Stomacul trebuie ferit de experimentarea frecventă a emoțiilor furioase: ura, frustrarea, furia. Când suntem des încercați de aceste sentimente pot declanșa în cele din urmă ulcerul și gastrita. Stările de îngrijorare, anxietate, tensiune, stres determină blocarea fluxului de energie provocând lipsa poftei de mâncare, balonări, greață, colici.

1. 7 Ficatul și vezica biliară

Aceste două organe la fel ca și stomacul sunt vulnerabile la emoții furioase cum ar fi furia, ura, frustrarea, chiar și gelozia și invidia duc la deteriorarea funcționării lor. Conform medicinei antice grecești emoțiile resimțite la nivelul ficatului și vezicii biliare pot avea efecte bruște asupra capului provocând dureri de cap.

2.  Medicina tradițională chineză a asociat fiecărui organ câte o emoție.

2. 1 Plămâni-Tristețe

Tristețea poate deteriora buna funcționare a plămânilor ducând la apariția problemelor respiratorii.

2.2 Inima-Fericire

Dacă suntem fericiți și inima noastră va fi sănătoasă și puternică. Potrivit medicinei tradiționale chineze starea de fericire și de iubire sunt conectate cu inima.

2. 3 Rinichi-Frica

Trăind mereu în frică o persoană poate să-și piardă brusc controlul asupra rinichilor și a vezicii urinare. Frica poate perturba și funcționalitatea inimii creând acele palpitații puternice.

2.4 Îngrijorarea excesivă-Intestin gros, stomac

O persoană care trăiește într-o îngrijorare excesivă poate determina tulburări la nivelul intestinului gros, cât și la nivelul stomacului.

2.5 Ficat și vezica biliară-Furia

Furia acumulată potrivit medicinei tradiționale chineze este stocată în ficat și vezica biliară. Furia poate cauza amețeli și hipertensiune arterială.

2.6 Splina-Melancolie

Starea de melancolie poate provoca oboseală, incapacitate de concentrare. Melancolia se resimte și la nivelul sistemului digestiv afectând stomacul prin producerea acumulării de gaze și balonare.

Medicina antică grecească și medicina tradițională chineză ne atrage atenția asupra faptului că emoțiile trăite de noi ne influențează sănătatea organismului.

Distribuie acest articol!!!
Trăiește fiecare emoție în doză mică pentru a nu periclita viața ta și cum se spune din bătrâni nu pune totul la suflet.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *