Obiecte ce stimulează imaginația și creativitatea copiilor

Copiii pe parcursul întregii copilăriei au nevoie să fie stimulați pentru a învăța și a descoperi cât mai multe lucruri noi. Cea mai bună metodă de a le  ”antrena ” imaginația este prin joacă. Astfel ei nu se simt constrânși și își dezvoltă corpul și mintea făcând ceea ce le place. Pentru copii, timpul petrecut jucându-se reprezintă o oportunitate de învățare. Un copil pasionat de construirea diferitelor forme cu ajutorul cuburilor își dezvoltă simțul spațiului și capacitatea de concentrare. Desfășurarea jocurilor în aer liber îl ajută să exploreze lumea, să cunoască împrejurimile, să socializeze cu alți copii. Obiecte ce stimulează imaginația și creativitatea copiilor.

Există obiecte apărute exact pentru acest scop. Ele au o importanță fundamentală în formarea unui copil activ, inteligent și cel mai important îl ține departe de dispozitivele electronice. Copiii tind să fie atrași de lumea electronică, dar trebuie să aibă și activități specifice vârstei pentru a se dezvolta frumos și sănătos.

Obiecte ce stimulează imaginația și creativitatea la copii. Obiecte pe care fiecare copil ar trebui să le aibă în perioada copilăriei.

1. Cuburi de construcție

Fie că sunt din lemn, fie că sunt din plastic cuburile sunt apreciate de toți copiii. Cele care au și piese precum roți, personaje le stimulează și mai mult creativitatea. Ei pot inventa construind și povești interesante. Cuburile de construcție stimulează în acest fel și imaginația dar și limbajul. În funcție de vârsta copilului alegeți și dimensiunea cuburilor pentru a nu exista riscul de înghițire.

Obiecte ce stimulează imaginația și creativitatea copiilor
https://bestroinfo.ro

2. Un instrument muzical

Copiii sunt atrași de muzică. Le place să danseze, să cânte, au un mare simț al ritmului. Ce ar fi dacă dacă ar avea la dispoziție și un instrument muzical? Un copil care învață de la o vârstă fragedă să cânte la un instrument muzical există posibilitatea să continue această pasiune și în viitor. Instrumentele muzicale sunt numite ” o adevărată școală a vieții”. În acest mod pot învăța plăcerea de a cânta la flaut , vioară, chitară sau cine știe, aveți norocul să descoperiți un talent ascuns.

Obiecte ce stimulează imaginația și creativitatea copiilor
https://bestroinfo.ro

3.  Un glob pământesc, hărțile geografice, un atlas

Ele pot fi folosite nu doar la școală, la ora de geografie. Sunt tot mai des folosite la copii cu vârste fragede pentru a le dezvolta inteligența. Este un mod de a-l familiariza cu locurile îndepărtate și de a învăța să se orienteze. Harta unui loc fantastic sau o hartă pentru vânătoare de comori sunt apreciate de copii. Când vor crește vor învăța cu ușurință numele țărilor și ale orașelor, iar când sunt foarte mici vor afla că în afara locului în care trăiesc este o lume fascinantă de explorat.

Obiecte ce stimulează imaginația și creativitatea copiilor
https://bestroinfo.ro

4. Bicicleta

Când sunt mici bicicleta reprezintă singura modalitate de a se deplasa independent. A reuși să învețe să meargă singuri pe bicicletă le dă o stare de mândrie, o siguranță de sine. Pedalând, copiii învață să-și mențină echilibru și își petrec timpul respirând aer proaspăt.

5. Cărțile

Se știe cât de benefic este să citești cărți copiilor încă de când sunt foarte mici. Citind cu voce tare, cu intonație și mimând uneori personajele sigur îi vei acapara cu lumea fascinantă a poveștilor. Puteți să le creați chiar și o bibliotecă cu cărți frumos cartonate. Să nu uităm de cărțile de colorat. Cărțile de colorat sunt o sursă de inspirație, de creativitate.

6. Puzzle-uri

Puzzle-urile sunt o alegere ideală când vremea este nefavorabilă. Prin deslușirea unui puzzle îi țineți pe copii ocupați și îi ajutați să-și dezvolte numeroase capacități. Când copiii își pun mintea la contribuție cum să ordoneze piesele pentru a ajunge la imaginea finală își îmbunătățesc memoria. Un puzzle nu se construiește așa de ușor și în acest fel copiii învață să aibă răbdare, să nu renunțe, să reușească să-l termine, să fie perseverenți. Culorile, formele și dimensiunea pieselor întrețin atenția și capacitatea de concentrare. În funcție de vârstă alegeți și nivelul de complexitate.

Cu aceste obiecte sigur le vom atrage atenția și le vom stimula imaginația și creativitatea.

Distribuie acest articol!!!
Cele mai potrivite obiecte ne vor ajuta să formăm personalitatea unui omuleț curios, concentrat și sigur pe sine. ” Jocul este cea mai înaltă formă de cercetare” Albert Einstein

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *