Retete: Supa de pui

Pentru zilele reci in care vremea nu este tocmai prietenoasa cu noi, nimic nu este mai bun de mâncat decât o supa calda. Supele si ciorbele nu numai că sunt minunate pentru a ne încălzi, dar sunt și foarte sănătoase. Puteți adăuga câte legume doriți într-o supă și să o faceți foarte hrănitoare și delicioasă. Supele de pui sunt foarte gustoase. De asemenea, cea cu taitei este un bun remediu pentru răceală și gripă.
Iată câteva dintre cele mai bune rețete pentru supa de pui:
Supa de pui cu taitei
Ingrediente:
-1,5 kg carne de pui
-2l de apă
-2 lingurițe sare
-1 1/2 cană supa de pui
-2 cani de telina tocata
-2 cani de morcovi tocat
-1 mar acru tocat
-1 ceașcă de ceapă tocată
-ardei
-piper
-4 cani taitei cu oua
Mod de preparare: Puneți puiul în oala cu cei 2 litri de apă. Acoperiți până se înmoaie (aproximativ 2 1/2 ore). Scoateți puiul din oala și strecurați supa. Dezosati puiul. Adăugați țelină, morcovi, măr, ceapă și piper și gătiți până când legumele sunt fragede. Adăugați tăiței și gătiți 8-10 minute. Adaugati la final carnea. Serviti supa de pui calda.
Supa de pui, piper negru, carne de pui, ingrediente, mod de preparare, chiftele, mar tocat, ardei tocat, sare, ulei de masline, ceapa tocata, frunza de dafin
http://bestroinfo.ro
Supa de pui cu chifteluțe mici
Ingrediente:
-2 kg carne de pui
-4 cani de apa
-2 1/2 linguriță de busuioc
-300-400g de ceapă mică
-1 frunza de dafin
-1 cățel de usturoi
-5 morcovi felii
-frunze de patrunjel si telina
Chiftele: 1 cana carne de vita tocata marunt, 1 ou, 1 felie de pâine albă sfărâmicioasă, 1/2 linguriță sare, piper negru proaspăt măcinat.
Mod de preparare:
Supa de pui: Puneți puiul în apă într-o cratiță mare. Se adaugă sare, piper, busuioc, frunze de dafin și usturoi. Se pune la fiert. Se reduce focul și se fierbe încet timp de 1/2 oră sau până când puiul este fraged. Scoateți puiul din oala. Se răcește și se ia cu grijă grăsimea de pe suprafața supei. Aduceți supa la fierbere și adăugați ceapă, morcovi, pătrunjel și țelină. Fierbeți ușor timp de 10 minute.
Chiftele: Se amestecă carnea de vită cu oul, pâinea, sarea și piperul. Se formează chiftele mici. Se adaugă chiftelele în supă și se fierbe timp de 35 de minute. Între timp, scoate pielea și dezosează puiul. Tăiați carnea în bucăți mici. Adauga puiul in supa și servește.
Rețetă de supa de pui
Ingrediente:
-1 pui mare tăiat în bucăți
-1 l de apa rece
-1 lingură patrunjel uscat
-1 frunza de dafin
-1 lingură sare 
-1-2 lingurițe pudra de curry(optional)
-1/8 linguriță nucşoară
-1/8 linguriță cuișoare
-2 linguri ulei de masline
-1 ceapa medie tocata
-1 morcov tocat
-1 ardei gras verde tocat
-1 măr tocat
-sare și piper după gust
-1/3 cană de făină (opțional)
-1 conservă roșii decojite
-piper Cayenne după gust
Mod de preparare: Într-o oală mare, combinați primele 8 ingrediente; acoperiți și fierbeți la foc mic aproximativ 45 de minute (până când puiul este fraged). Scoateți puiul, dacă este necesar, pentru a determina nevoia de mai multă apă. Scoateti pielea și oasele; tăiați carnea în bucăți mici. Într-o altă oală mare, încălziți uleiul la foc mediu și adăugați următoarele 7 ingrediente; fierbând până când se înmoaie. Se ia de pe foc și se amestecă cu făina. Se amestecă supa, carnea de pui și roșiile(cu suc) și piper Cayenne. Acoperiți și fierbeți la foc mic aproximativ 1 oră. Presară cu crutoane și servește. Aproximativ pentru 8-10 portii. Pofta buna! 
Distribuie acest articol!!!
Gastronomia este arta de a folosi hrana pentru a crea fericirea. (Theodore Zeldin) Spune-mi ce mănânci, ca să-ţi spun cine eşti! (Anthelme Brillat-Savarin) Mai multă pâine mănânci cu miere decât cu oţet. (Proverb franţuzesc)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *