De ce să nu renunți să citești cărți

Cărțile ne transpun într-o lume diferită și posibilă, au puterea de a distruge barierele și de a ne cufunda într-un univers palpitant. O carte bună ne informează, ne dezvoltă sau pur și simplu ne ține companie. Să nu renunți să citești cărți deoarece ele au o strânsă legătură în ceea ce privește  starea noastră emoțională și buna funcționare a creierului. Așa este, o carte nu doar ne dezvoltă vocabularul, ne culturalizează și totodată întrunește numeroase beneficii.

Să nu renunți să citești cărți, beneficiile cititului, dezvoltarea limbajului, protejează creierul, sporește empatia
https://bestroinfo.ro

5 Motive să nu renunți să citești cărți. Beneficiile cititului

1. Dezvoltarea limbajului

Citirea regulată a romanelor, a basmelor a poveștilor în general, potrivit studiilor crește conectivitatea diferitelor zone ale creierului, în special a celor asociate procesării limbajului și a răspunsului senzorial primar(ajută la înțelegerea și vizualizarea mișcării). S-a observat că acest lucru persistă și după terminarea cărții de citit( rămâne ca o memorie musculară).

2. Protejează creierul

Dacă nu avem timp să citim cărți în timpul zilei, să încercăm să citim înainte de ora de dormit. Oamenii care citesc în mod regulat își mențin funcțiile mentale funcționale și stabile. Cititul, ca majoritatea activităților care presupun stimularea creierului, protejează împotriva bolilor de pierdere a memoriei( Alzheimer).

3. Sporește empatia

Lectura generează empatie. Intrând în pielea personajului înțelegem mai bine acțiunile, alegerile și ne va fi mai ușor să facem acest lucru și în viața reală. Când citim empatizăm cu emoțiile, sentimentele și trăirile personajelor. Unele personaje sunt capabile să ne influențeze modul nostru de gândire.

4. Reduce stresul

Lectura poate reprezenta refugiul nostru de stresul de zi cu zi. O carte bună cu siguranță ne va relaxa și ne va oferi liniștea de care avem nevoie. Când suntem captivați de șirul poveștii , mintea devine mai ușoară deoarece se îndepărtează de preocupările zilnice. Cititul reduce semnificativ și șansele de depresie și anxietate.

5.Lectura deschide mintea și vindecă rănile sufletului

Să nu renunți să citești cărți, beneficiile cititului, dezvoltarea limbajului, protejează creierul, sporește empatia
https://bestroinfo.ro

Cărțile ne ajută să ne alinăm dezamăgirile, suferințele. O poveste care se aseamănă cu viața noastră, ne oferă stimulii pentru a ieși din dificultate și de a înțelege că trebuie să acceptăm și suferințele neplăcute.

Avem nevoie de cărți, avem nevoie de lumea fascinantă a poveștilor în care totul este posibil. Hrănește-ți viața cu cât mai multe cărți.

Distribuie acest articol!!!
„Fiecare carte pare că închide in ea un suflet. Și, cum o atingi cu ochii Și mintea, sufletul ți se deschide ca un prieten bun.” – Maxim Gorki „Sunt o parte a tot ceea ce citesc.” – Theodore Roosevelt

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *