Cum sa economiști bani ușor

Îți dorești de mult timp sa faci economii dar mereu intervine ceva ?

Ai încercat să pastrezi bani pentru „zile negre” dar mereu esti tentat să îi cheltui?

Vrei sa îți  cumperi ceva scump ce îți dorești de mult si nu poti sa strângi suma necesară pentru ca mereu apare ceva neprevăzut?

Îți prezint cateva metode eficiente prin care poti sa faci economii ușor:

1. Dacă ești salariat de fiecare dată când primești salariul pune o sumă modică  într-un cont de economii de unde sa nu îi poti scoate imediat, daca nu sunt usor de accesat șansele să îi cheltui sunt mai mici.

2. Evită să te uiți la reduceri sau produse care nu sunt necesare pentru a trăi, de exemplu vezi o reducere la o pereche de pantofi, daca ai deja o pereche de pantofi atunci renunță sa iti cumperi alta, cumpără doar produsele absolut necesare.

3. Te poti gândi cat de mult iti dorești să ai acel lucru scump sau ce îți dorești să faci cu economiile atunci când ești în fața unei ispite, un motiv puternic te va ajuta sa reziști tentației.

4. Păstrează banii într-un loc mai putin frecventat de tine de exemplu într-un dulap unde nu cauti mereu, într-o pusculita de unde îi poti scoate doar daca o spargi.

5. De fiecare dată când cumperi ceva si iti ramane o sumă mica de 2, 3 lei (sau mai mult) o poti pune separat, cu cat faci mai multe cumpărături cu atât vei strânge mai multi bănuți.

6. Alege un obicei pe care îl faci des pentru a pune o sumă mica in pusculita de exemplu cand duci gunoiul, faci asta de 3 ori pe saptamana, înseamnă că vei contribui la economiile tale de 3 ori pe saptamana.

7. Dacă partenerul tau de viata este mai calculat si econom ca tine îl poți lăsa pe el sa se ocupe de banii pe care încerci să îi strângi sau daca ai un BFF care se descurcă foarte bine la partea de economii îl poți ruga sa îți păstreze banii si oricât l-ai ruga mai tarziu sa te lase sa îi cheltuiești sa nu te lase până nu strângi suma dorită.

8. Utilizează un card de credit atunci când vrei sa cumperi un produs mai scump chiar daca ai banii necesari, plătește produsul în rate iar suma cu care voiai ca cumperi acel produs o poti pastra pentru pusculita ta.

Distribuie acest articol!!!
Cat despre mine sunt veselă, optimista, fire analitică, dinamica, empatica, sociabilă, amuzanta, iubitoare de animale, sensibilă, timida, serioasă, responsabilă, muncitoare, perseverentă, încăpățânată

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *