Copilăria ne influențează viața de cuplu

Modul în care părinții s-au comportat cu noi în copilărie ne afectează mai mult decât credem. Amintirile ne urmăresc în relația de cuplu, influențându-ne inconștient deciziile, comportamentul. Acest concept rezultă în urma unui studiu în care s-a dezvoltat ideea că părinții de același sex reprezintă modelul nostru în comportament, iar părinții de sex opus servesc ca model pentru viitorii parteneri. Copilăria ne influențează viața de cuplu?

Copilăria ne influențează viața de cuplu, personalitatea. Modul în care părinții s-au comportat cu noi în copilărie ne afectează mai mult decât credem
https://bestroinfo.ro

Mama joacă un rol fundamental în atașamentul nostru față de celelalte persoane.

În funcție de atitudinea mamei depinde și felul în care ne vom purta în cuplu și cât de atașați vom fi.

O mamă iubitoare, grijulie va ajuta copilul să clădească o relație sănătoasă și pozitivă. Crescând într-o familie iubitoare se va atașa foarte repede de persoane, fiind învățat din copilărie cu dragostea din sânul familiei. Va forma la rândul său o relație bazată pe dragoste și liniște.

O mamă rece, care din lipsă de timp sau neglijență nu a oferit copilului afecțiunea și protecția atât de importantă va forma un adult căruia îi va fi dificil să se atașeze, să-și exprime afecțiunea. Cel mai probabil, va fi și el la rândul lui, în mod inconștient, distant.

Mai există tipul de mamă care se comportă afectuos în diferite ocazii, iar în unele zile se comportă distant, rece. Un comportament instabil bulversează copilul, el neînțelegând schimbările de atitudine. Va dezvolta în cele din urmă o mare nesiguranță ducând la schimbări de comportament.

O mamă prezentă, dar totuși absentă este tipul părintelui care ignoră nevoile copilului, dorințele și ceea ce are de spus. Ajuns la vârsta adultă va întâmpina probleme în formarea unor legături sănătoase cu cei dragi, fiind învățat în copilărie să ignore.

Tatăl, stâlpul familiei, își pune amprenta asupra personalității adultului.

O amprentă invizibilă, dar care formează adultul de astăzi.

Un tată prezent, activ în educarea  copilului, afectuos este tipul părintelui perfect. Fata va căuta în pretendenți figura paternă. Băiatul va încerca să atingă modelul tatălui, adoptând personalitatea acestuia.

Genul tatălui nepreocupat, neimplicat în creșterea copilului, lăsând greutatea în grija mamei formează o legătură distantă cu copilul său. În funcție de personalitate vor exista două opțiuni. Devenind adult fie va căuta neîncetat figura paternă de care avea atâta nevoie în copilărie, fie va adopta o atitudine absentă în relațiile prezente.

Tatăl autoritar cu copiii, dar și în relație cu mama le va oferi acestora o viziune greșită în ceea ce privește atmosfera în familie. Obișnuit mereu să facă ceea ce i se spune va avea o stimă de sine scăzută în relații, căutând mereu certitudinea că face totul corect.

Un tată cu vicii tulbură bunăstarea familiei. Îi va crea adultului o permanentă frică ca partenerul ales să nu cadă patimă acelor vicii, trăind din nou același coșmar. Va trata relațiile cu suspiciune, nesiguranță.

Părinții trebuie să țină cont că tot ceea ce trăiesc copii în copilărie lasă urme în personalitatea lor, cât și în relația cu partenerul ales.

Copilăria ne influențează viața de cuplu, personalitatea. Modul în care părinții s-au comportat cu noi în copilărie ne afectează mai mult decât credem
https://bestroinfo.ro

Responsabilitatea părinților este de a asigura un mediu sănătos și liniștit copiilor, pentru ca aceștia să nu cunoască nesiguranța și teama în a clădi relații trainice de viitor.

Așadar, copilăria ne influențează viața de cuplu, iar imaginea părinților se reflectă în comportamentul adultului.

Distribuie acest articol!!!
Apariția problemelor în relație, incapacitatea de a gestiona corect comportamentul nu apar de nicăieri și răspunsul îl găsim în copilăria avută.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *