Bolile animalelor sălbatice un semnal că planeta este bolnavă

Acțiunile negative ale oamenilor cum ar fi invadarea habitatelor produc boli la animale, ducând în cele din urmă la dispariția lor. Animalele sălbatice suferă în urma gesturilor oamenilor, iar noi fie din inconștiență sau din nepăsare nu manifestăm nicio reacție și ele neputincioase nu pot striga după ajutor. Să conștientizăm că nu suntem doar noi ,unici, pe această planetă, ci sunt milioane de specii de animale care merită să trăiască în habitatul lor, netulburat de acțiunile oamenilor. Bolile animalelor sălbatice un semnal că planeta este bolnavă?

Aceste creaturi, pe lângă distrugerea habitatelor, luptă cu pericolul de a fi vânate , schimbări climatice și poluare. De asemenea, se confruntă cu apariția a numeroaselor boli ce le pun viața în pericol și le amenință specia . Bunăstarea planetei depinde de sănătatea acestor viețuitoare. Există mai multe boli care atacă viața sălbatică printre care enumerăm:

1.  Dermatita mortală afectează delfinii din America de Sud, Australia, SUA.

2. Populațiile de koala au scăzut semnificativ din cauza incendiilor forestiere și a bolii chlamydia.

Bolile animalelor sălbatice un semnal că planeta este bolnavă
https://bestroinfo.ro

3. În America de Nord , milioane de lilieci au murit din cauza sindromului nasului alb provocat de o ciupercă.

4. Huemul se luptă cu o infecție care generează abces.

Bolile animalelor sălbatice un semnal că planeta este bolnavă
https://bestroinfo.ro

5. Tigrul siberian a fost infectat cu boala jigodiei canin.

Bolile animalelor sălbatice un semnal că planeta este bolnavă
https://bestroinfo.ro

6. Unele mamifere sălbatice chiliene au un tip ciudat de scabie.

Problema bolilor faunei sălbatice este de o așa amploare încât Uniunea Mondială pentru Conservarea Naturii a lansat recent raportul global ” Necesități urgente pentru sănătatea faunei sălbatice globale”.

Relația dintre oameni, animale sălbatice și ecosistem.

Pierderea habitatului favorizează deplasarea populațiilor naturale, având ca rezultat un contact mai mare între animalele sălbatice, animalele domestice și inclusiv oamenii. În acest fel, unele boli infecțioase pot apărea din cauza acestei apropieri. Schimbarea cursului corect al naturii crește riscul de epidemii.

Schimbările climatice încurajează apariția de secete și incendii, crescând astfel șansele deplasării speciilor și favorizând bolile animalelor sălbatice.

Conceptul apărut „ O singură sănătate” care consideră că există o legătură între sănătatea animalelor, a oamenilor și sănătatea ecosistemului. Acest concept face referire că dacă una dintre ele se îmbolnăvește, se îmbolnăvesc toate.

Distribuie acest articol!!!
Acest articol este scris în scopul de a reflecta, de a înlătura obiceiurile negative deoarece prin faptele de zi cu zi producem un rău iremediabil naturii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *